www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αμυγδαλόπιτα Μ. Ασίας


Υλικά

  • 18 αυγά
  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό σιμιγδάλι
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • Για το σιρόπι:
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 3 ποτήρια νερό
    • Λίγο χυμό λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών και την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει σαν αλοιφή.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
  3. Προσθέτουμε στην λεκάνη το σιμιγδάλι, την μαρέγκα (με προσοχή) και τα αμύγδαλα και δουλεύουμε συνεχώς το μίγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι πάνω στο γλυκό (που έχει εν τω μεταξύ κρυώσει), σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.