www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καρυδόπιτα


Υλικά

  • 10 αυγά
  • 10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 10 κουταλιές ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 10 κουταλιές καρύδια κοπανισμένα
  • Λίγο βούτυρο
  • Για το σιρόπι:



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε προσεκτικά στην λεκάνη μας.
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα καρύδια δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα μας και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  4. Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.
      Σιρόπι: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και αφού βράσουν για 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε το γλυκό μας.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (14)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.