www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ νηστίσιμο


Υλικά

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 2 κουταλιές μπαίκιν πάουντερ
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθιές
  • 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
  • 1 κούπα ταχίνι
  • Λίγο ρούμι
  • 1 κουταλιά κανέλα



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία λεκάνη το νερό, το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπαίκιν και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας συνεχίζοντας το δούλεμα και βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένο ταψί.
  3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
  4. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: miam miam   5 / 12 / 2003
    Πολύ λασπωμένο μου βγήκε. Και περισσότερο το έψησα και όλα όπως λέει τα `κανα, αλλά τίποτα αυτό.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ
    Από: TASTE   14 / 3 / 2004
    ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   16 / 3 / 2004
    Είναι εμφανές ότι το νερό είναι πολύ. Θα πρέπει να θέλει το μισό και λιγότερο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: miam miam   17 / 3 / 2004
      Πιστεύω πως έφταιξε το ταχίνι, γιατί όταν ήταν έτοιμο για το φούρνο ήταν μια χαρά, όπως κάθε κέικ (δεν ήταν νερούλο, δηλαδή, από το νερό). Το ταχίνι γενικά θεωρώ πως "βαραίνει" κάθε συνταγή. Πολύ "δύσκολο" υλικό. Και η γεύση δεν ήταν και το ατού του κέικ αυτού.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Έφη  17 / 3 / 2004
        Εγώ πάντως είχα φτιάξει ταχινόπιτα από μια άλλη συνταγή και ενώ το αλεύρι δεν ήταν από αυτό που φουσκώνει μόνο του, και το μπέϊκιν πάουντερ ήταν μόνο ένα ή δύο κουταλάκια, το κέικ βγήκε φουσκωτό και αφράτο οπότε εγώ θεώρησα ότι το ταχίνι μάλλον πολύ καλό υλικό είναι (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και η μάρκα-ήταν Όλυμπος plus). Όσο για τη γεύση ήταν καλύτερο από οποιοδήποτε κέικ με αβγά και βούτυρο. Τρία άτομα στο σπίτι καταβροχθίσαμε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα μέσα σε 2 μέρες. Αν θέλεις, να ψάξω να την βρώ και να γράψω τη συνταγή.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: miam miam   18 / 3 / 2004
          Αν αναφέρεσαι σε μένα ευχαριστώ που προσφέρθηκες να βοηθήσεις με μια καλύτερη συνταγή, αλλά μάλλον δεν θα δοκιμάσω να κάνω ξανά κέικ με ταχίνι.Θα αρκεστώ στο "Κέικ του Μπαγκς Μπάνυ". Όταν τα έχεις όλα, γιατί να ζητάς περισσότερα;
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: Αργυρώ Κωνσταντινίδου  22 / 3 / 2006
          Ψάχνω εδώ κι αρκετό καιρό μια καλή συνταγή για ταχινόπιτα. Θα μπορούσατε να μου στείλετε, αν σας είναι εύκολο, την συνταγή που περιγράφετε; Σας ευχαριστώ. Αργυρώ Κωνσταντινίδου.
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κεικ νηστισιμο
    Από: Γιοβαν  14 / 8 / 2006
    Γεια
    Αφου το κεικ που αναφερετε ειναι νηστισιμο τοτε γιατι γραφετε 
    οτι το βαζουμε σε βουτιρομενο ταψι.ευχαριστο

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: κεικ νηστισιμο
      Από: Νατάσα  16 / 8 / 2006
      Άμα "βουτυρώσεις" το ταψί με μαργαρίνη ή φυτίνη, που είναι 
      νηστίσιμα, τι να γράψεις; "Μαργαρινωμένο" ή "φυτινωμένο";

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.