www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παγωμένο (κορμός)


Υλικά

  • 1 πακέτο βούτυρο
  • 1 κουτί κακάο
  • 1 σακουλάκι άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 4-5 πακέτα τετράγωνα μπισκότα
  • Γάλα εβαπορέ
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Αφήνουμε το βούτυρο για 2 ώρες έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.
  2. Σε μία λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
  3. Ρίχνουμε το κακάο και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε τις βανίλιες (το αυγό και τα καρύδια) και χτυπάμε ακόμη λίγο το μίγμα.
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το γάλα με λίγο νερό και βουτάμε λίγα-λίγα τα μπισκότα για 1-2 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν), τα σπάμε με το χέρι μας σε τέσσερα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  6. Κόβουμε μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο, βάζουμε μέσα το μίγμα μας και τα τυλίγουμε (σαν σαλάμι).
  7. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για μερικές ώρες.
Το γλυκό αυτό λέγεται και κορμός. Δεν είναι όμως το ίδιο με τον κορμό που γνωρίζουμε στα ζαχαροπλαστεία.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (57)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.