www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαρέγκες καρυδιού με νεκταρίνια


Υλικά

  • Μαρέγκες:
    • 3/4 της κούπας ζάχαρη
    • 1/4 της κούπας αλεύρι
    • 1 κούπα αλεσμένα καρύδια
    • 3 ασπράδια αυγών
  • Γέμιση:
    • 0,3 λίτρου κρέμα γάλακτος
    • 2 κουταλιές ζάχαρη
    • Λίγη κανέλα
    • Λίγο γαρίφαλο σε σκόνη
  • Για γαρνίρισμα:
    • 20 γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα
    • 2-3 νεκταρίνια κομμένα σε κομματάκια



Ετοιμασία

Μαρέγκες:
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ και μόλις γίνουν μαρέγκα προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και το προσθέτουμε στην μαρέγκα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί, το στρώνουμε με λαδόχαρτο, ξαναβουτυρώνουμε και σχηματίζουμε στο ταψί τέσσερεις (ή πέντε) μαρέγκες, βαθουλώνουμε λίγο το κέντρο τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξουν (αν δεν χωράνε χρησιμοποιούμε και δεύτερο ταψί).
  4. Αφήνουμε τις μαρέγκες για 5 λεπτά περίπου, τις ξεκολλάμε από το λαδόχαρτο και όταν κρυώσουν βάζουμε την γέμιση στο κέντρο κάθε μαρέγκας και γαρνίρουμε με τα καρύδια και τα νεκταρίνια.
Γέμιση:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν γίνει αφράτη προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.