www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τσουρέκι με καρύδια


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 70 γρ. μαγιά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • Λίγη βανίλια
  • Ξύσμα πορτοκαλιού



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε τη μαγιά με 2-3 κουταλιές χλιαρό γάλα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
  2. Σε μία λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαγιά, το βούτυρο και το αλεύρι λίγο-λίγο ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι η ζύμη μας να γίνει μέτρια.
  3. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει (τουλάχιστον 2 ώρες).
  4. Μόλις φουσκώσει προσθέτουμε τα καρύδια, πλάθουμε τα τσουρέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  5. Οταν είναι έτοιμα χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με λίγη ζάχαρη και με ένα πινέλο αλείφουμε τα τσουρέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου.
Αν θέλουμε το τσουρέκι μας να γίνει "βαμβακάτο" το μυστικό είναι καθώς το ζυμώνουμε να απλώνουμε τη ζύμη, να τη διπλώνουμε να ζυμώνουμε, ξανά να την απλώνουμε και να τη διπλώνουμε και ούτω καθ' εξής, όσο περισσότερες φορές αντέχουμε. Λέγεται ότι το καλό αφράτο τσουρέκι το "ξενυχτάμε". Αν το προτιμάμε σφιχτό και στιβαρό τότε είμαστε τυχεροί...

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.