www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τσουρέκι


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές μαγιά
  • 300 γρ. γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 χαρτάκι μαστίχα
  • 1 χαρτάκι μαχλέπι κοπανισμένο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε τη μαγιά με 2-3 κουταλιές χλιαρό γάλα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι (να γίνει ένας χυλός) και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει (1 ώρα περίπου).
  2. Σε μία λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, την μαστίχα, το μαχλέπι, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι λίγο-λίγο ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι η ζύμη μας να γίνει μέτρια.
  3. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει (τουλάχιστον 2 ώρες).
  4. Μόλις φουσκώσει, πλάθουμε τα τσουρέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου.
Αν θέλουμε το τσουρέκι μας να γίνει "βαμβακάτο" το μυστικό είναι καθώς το ζυμώνουμε να απλώνουμε τη ζύμη, να τη διπλώνουμε να ζυμώνουμε, ξανά να την απλώνουμε και να τη διπλώνουμε και ούτω καθ' εξής, όσο περισσότερες φορές αντέχουμε. Λέγεται ότι το καλό αφράτο τσουρέκι το "ξενυχτάμε". Αν το προτιμάμε σφιχτό και στιβαρό τότε είμαστε τυχεροί...

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (30)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.