www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τούρτα με μέλι και γέμιση σοκολάτας


Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:
    • 3 αυγά
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 1/4 της κούπας αλεύρι
    • 1/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 3 κουταλιές κακάο
    • 2 κουταλιές κορνφλάουρ
    • 1 κουταλιά μέλι
  • Για επάλειψη:
    • 2 1/2 κουταλιές κονιάκ
    • 2 κουταλιές μέλι
  • Για την γέμιση:
    • 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
    • 600 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής



Ετοιμασία

Αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα μικρό σκεύος το μέλι.
Παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, το κορνφλάουρ και τελευταίο το μέλι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
  3. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, καλύπτουμε με λαδόχαρτο, ξαναβουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
  4. Μόλις το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το βγάζουμε σε μία σχάρα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρείς εγκάρσιες φέτες.
Γέμιση:
  1. Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και μόλις φουσκώσει προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα.
  1. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μέλι με το κονιάκ, αλείφουμε τις φέτες, βάζουμε την μισή γέμιση στα δύο διάκενα ανάμεσα στις τρεις φέτες και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μισή γέμιση την τούρτα.
  2. Διακοσμούμε την τούρτα με κερασάκια, κομμάτια φράουλας ή με ότι μας αρέσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.