www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αμυγδαλόπιτα


Υλικά

  • 350 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 3 φρυγανιές κοπανισμένες
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • Λίγο αλάτι
  • Σιρόπι:
    • 350 γρ. ζάχαρη
    • 2 ποτήρια νερό
    • Χυμό 1/2λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Σε ένα σκεύος χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Διαλύουμε το μπαίκιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μίγμα μας και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
  4. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με έλασμα, ρίχνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε (μόνο από κάτω ο φούρνος) στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
  5. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Σιρόπι:
  1. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας και προσθέτουμε το λεμόνι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.