www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φρουτοσαλάτα Ευτυχίας


Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 4-5 ακτινίδια (όχι πολύ ώριμα)
  • 200 γρ. ωμά αμύγδαλα
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Χυμό ενός πορτοκαλιού
  • 2-3 κανελογαρύφαλλα
  • 3 κουταλιές σούπας κονιάκ



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε κάθετα στα δύο, τις βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ, προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ και τα κανελογαρύφαλλα, σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου στο ψυγείο.
  2. Λίγη ώρα πριν σερβίρουμε προσθέτουμε στο μπωλ με τις φράουλες τα ακτινίδια κομμένα σε φέτες και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  3. Σερβίρουμε σε διάφανα ποτήρια παγωτού για να αναδειχθούν τα χρώματα.
  4. Προαιρετικά γαρνίρουμε με σαντιγύ.
Η Ευτυχία Μυρωνάκη που εμπνεύστηκε τη φρουτοσαλάτα συμβουλεύει:
  • Αν βιαζόμαστε για να ξεφλουδίσουμε τα αμύγδαλα αρκεί τα να αφήσουμε σε χλιαρό νερό για λίγη ώρα (η γεύση τους όμως δεν θα είναι η ίδια).
  • Προσθέτουμε τα ακτινίδια στο τέλος γιατί διαφορετικά θα πάρουν χρώμα από τα υπόλοιπα υλικά.

Τη συνταγή συνιστά: η Ευτυχία Μυρωνάκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.