www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαρμελάδα βερίκοκο


Υλικά

  • 4 κιλά βερίκοκα
  • 3 κιλά ζάχαρη (3/4 ζάχαρη για κάθε κιλό βερίκοκα)
  • Χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι)



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Τα βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε τα βερίκοκα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι (τουλάχιστον μία ώρα) ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.
  4. Μερικά λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
  5. Οταν κρυώσει την μαζεύουμε σε καθαρά και στεγνά βάζα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.