www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σκαλτσούνια κρητικά με αμύγδαλα και καρύδια


Υλικά

  • Για την γέμιση:
    • 2 κούπες αμύγδαλα κοπανισμένα
    • 2 κούπες καρύδια κοπανισμένα
    • 4 κουταλιές ζάχαρη
    • Κανέλα
    • Γαρύφαλλα
    • Ξύσμα πορτοκαλιού
    • Μέλι
    • Μπαίκιν πάουντερ
  • Για το φύλλο:
    • 600 γρ. αλεύρι
    • 3 κουταλιές βούτυρο
    • 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
    • Νερό (όσο πάρει)
  • Για πασπάλισμα:
    • Αχνη
    • Ανθόνερο



Ετοιμασία

  1. Γέμιση: Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση σε μία λεκάνη βάζοντας τόσο μέλι ώστε το μίγμα μας να είναι μία σφιχτή μάζα.
  2. Φύλλο: Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, την μπαίκιν και το νερό.
  3. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου και την κόβουμε σε δισκάκια.
  4. Βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση σε κάθε δισκάκι, βρέχουμε τις άκρες του με νερό, και το διπλώνουμε.
  5. Ψήνουμε τα σκαλτσούνια σε μέτριο φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και άχνη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.