www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουλουράκια κρητικά


Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 βανίλιες
  • Ζάχαρη για πασπάλισμα



Ετοιμασία

  1. Δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη σε μία λεκάνη μέχρι να μισολιώσει η ζάχαρη.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών.
  3. Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε την σόδα, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μίγμα μας, το ανακατεύουμε με τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα και το ρίχνουμε στην λεκάνη.
  4. Προσθέτουμε τις βανίλιες και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε να γίνει η ζύμη μας μαλακιά.
  5. Πλάθουμε πολύ μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε μία λαδωμένη επιφάνεια.
  6. Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι, τηγανίζουμε τα κουλουράκια μας σε μέτρια φωτιά, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.