www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αμυγδαλωτά


Υλικά

  • 330 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 250 γρ. άχνη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλιά ανθόνερο
  • 1 κουταλιά λεμόνι



Ετοιμασία

  1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα (κρατάμε μερικά μισά) στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε καλά με την άχνη.
  2. Προσθέτουμε το ανθόνερο και το λεμόνι και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί, πλάθουμε τα αμυγδαλωτά μας σε ότι σχήμα θέλουμε, βάζουμε πάνω στο κάθε μισό αμύγδαλο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  5. Οταν γίνουν βρέχουμε το λαδόχαρτο με λίγο ανθόνερο για να ξεκολλήσουν τα αμυγδαλωτά μας.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Αμυγδαλωτά ή εργολάβοι?
    Από: Τίνα Σταύρου  12 / 6 / 2003
    Εχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμήνη συνταγή είναι των εργολάβων.
    Τα αμυγδαλωτά, είναι νηστίσιμα, δεν έχουν αυγά και συνήθως είναι
    πασπαλισμένα με άχνη.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.