www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κολοκυθόπιτα


Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλα
  • 1 κολοκύθα κόκκινη περίπου 2 κιλά
  • 1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
  • Μερικά ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 γάλα μεγάλο ζαχαρούχο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 4 κουταλιές μέλι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια, την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα, την στραγγίζουμε και με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, καβουρδίσουμε το σιμιγδάλι, προσθέτουμε την κολοκύθα, το γάλα, το μέλι και την καρυδόψιχα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα.
  3. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε, ρίχνουμε λίγα καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα και συνεχίζουμε με φύλλο μέχρι να στρώσουμε λίγα περισσότερα από τα μισά.
  4. Ρίχνουμε την γέμισή μας στο ταψί, την στρώνουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (τα βουτυρώνουμε ανάμεσα).
  5. Ψήνουμε την πίτα μας στους 200°C για 35 λεπτά περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.