www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρυζόπιτα με κρασί


Υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. ρυζάλευρο
  • 1/2 κούπα γλυκό κρασί
  • 5 αυγά
  • Λίγο αλεύρι



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, τους προσθέτουμε στο βούτυρο σιγά-σιγά, ρίχνουμε το κρασί και τα αμύγδαλα, δουλεύουμε για λίγο τα υλικά μας και στην συνέχεια το ρυζάλευρο λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, τα ρίχνουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.