www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ νηστίσιμο


Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κονιάκ
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 3,5 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι σταφίδες
  • 1/2 ποτήρι καρύδια
  • Κανέλα
  • Γαρύφαλλα



Ετοιμασία

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, την ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα το κονιάκ και το πορτοκάλι και δουλεύουμε το μίγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλευρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 55 λεπτά περίπου.

  • Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή



    Σχόλια επισκεπτών

    • Θέμα: Παραλλαγή του κέικ
      Από: Έφη  16 / 3 / 2004
      Κρατώντας τις ίδιες ακριβώς αναλογίες έκανα την εξής παραλλαγή: 
      Αντί για κονιάκ, ούζο.
      Αντί για χυμό πορτοκαλιού, χυμό λεμονιού (έβαλα ζάχαρη μέσα για 
      να γλυκάνει).
      Αντί για σταφίδες, καρύδια, κανέλα, γαρίφαλλα, έβαλα 1-2 
      κουταλιές ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
      Το αλεύρι εννοείται ότι θα πρέπει να είναι από αυτό που 
      φουσκώνει μόνο του (αυτό έβαλα εγώ) αλλιώς μετράμε για 1 
      φλιτζάνι αλεύρι 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ. Πάντως εμένα μου 
      πήρε λίγο παραπάνω από 3,5 φλιτζάνια αλεύρι.
      Εγώ νομίζω ότι λεμόνι, ούζο, δυόσμος αποτελούν ένα ωραίο 
      συνδυασμό (μόνο που πρέπει να βάλουμε αρκετή ζάχαρη στο χυμό του 
      λεμονιού να μην βγει ξινό το κέικ-δοκιμάζουμε και βλέπουμε πόσο 
      θέλει). Το κέικ απέκτησε μια δροσερή γέυση και ένα έντονο άρωμα!
      Εσείς τί νομίζετε; Σας φαίνεται καθόλου ενδιαφέρον;

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Παραλλαγή του κέικ
        Από: Ανωνύμου   21 / 3 / 2004
        Λογικά σου πήρε παραπάνω αλεύρι, αφού είθισται η προσθήκη ξηρών 
        καρπών να συμπληρώνουν  το αλεύρι της συνταγής ( 3,5 π.αλεύρι 
        και 0,5 π.καρύδια). Ενδιαφέρουσα η παραλλαγή σου!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Και νηστησιμο και αφρατο!!!
      Από: Ματουλα   24 / 3 / 2004
      Πολυ ωραιο το νηστησιμο κεικ,οχι μονο για τους νηστευοντες αλλα και για τους εχοντες χοληστερινη.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: to kaniak
      Από: erifili  30 / 3 / 2007
      mporo na balo kati allo kai oxi alkool oute ouo oute koniak ektos ppoto kai gala ti allo mporo na balo;;
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: to kaniak
        Από: μαμα  30 / 3 / 2007
        Εριφύλη καλησπέρα! Και για μένα 1 ποτήρι κονιάκ ή άλλο ποτό 
        είναι πάρα πολύ. Αντε να έβαζα το πολύ 2 κουταλιές για τη 
        μυρωδιά. Εγώ το νηστήσιμο κεικ το κάνω:
        1 κούπα σπορέλαιο
        2 κούπες ζάχαρη
        1 κούπα χυμό πορτοκάλι
        1 πακέτο 500γρ αλεύρι up
        1 φλυτζ. τσαγιού σταφίδες
        1 φλυτζ. τσαγιού καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
        2 βανίλιες
        1-2 κουτ. κανέλλα-γαρύφαλλο
        
        Αν μου βγεί πολύ πηχτή η ζύμη, προσθέτω ακόμα λίγο χυμό.
        Μου πρότειναν να δοκιμάσω να προσθέσω και μήλο πολτοποιημένο 
        για να προσθέσω υγρά, και τώρα μου΄ρχεται στο μυαλό και το κέικ 
        καρότου που προσθέτουν πουρέ καρότου. Ισως δοκιμάσω με το μήλο 
        γιατί γευστικά μου ταιριάζει με την κανέλα και τους ξηρούς 
        καρπούς.
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: to kaniak
          Από: Lamprini  31 / 3 / 2007
          "Μαμά" να το προσθέσεις το μήλο (πολτοποιημένο η σε κυβάκια)
          ειδικά αν σου αρέσουν τα μαλακά (θα σβησει τη λέξη? ζουμερά)
          κέικ. (είδα την συνταγή σου για τσουρέκια φέτος θα κάνω αποφάσισα
          να κανω μίξη όσες συνταγές ξέρω και θα συμπεριλάβω και την δική
          σου . Ευχαριστώ)
          Εριφύλη περισσότερο χυμό ή φρέσκα φρούτα σε κυβάκια ή
          πολτοποιημένα . Με ροδάκινα (όταν είναι η εποχή τους ή κονσερβα)
          και μήλα το χω δοκιμάσει και είναι πολύ νοστιμο . 
          Ζηλεύω το κέικ τώρα . Δυστυχώς δεν το τρώει ο άντρας μου και όταν
          κάνω το χαρίζω ολόκληρο. Για μένα το κέικ και οι ζύμες γενικώς
          ειναι το αγχολυτικό μου .
          

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: to kaniak
            Από: μαμα  31 / 3 / 2007
            Καλημέρα Λαμπρινή.
            Ευχαριστώ για τη συμβουλή, το επόμενο που θα κάνω, θα είναι με 
            μήλο.
            Και μένα μ`αρέσουν οι ζύμες όλων των ειδών, κυρίως να τις 
            φτιάχνω και να δοκιμάζω καινούριες ιδέες, παρά να τρώω. 
            Οτιδήποτε πιτο-ειδές αρέσει πολύ στον άντρα μου, και έτσι έχω 
            αποκτήσει ειδικότητα σε διάφορα φύλλα. Αλλά αυτό που πραγματικά 
            ευχαριστιέμαι είναι οι ζύμες με μαγιά, που φουσκώνουν σιγά 
            σιγά, είτε είναι απλό ψωμί, είτε τσουρέκι ή άλλο γλυκό. 
            Πρόσφατα δοκίμασα μια τέτοια ζύμη για μπαμπά με ρούμι του 
            Παρλιάρου από περιοδικό. Καταπληκτική!
            

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.