www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ καρότου


Υλικά

  • Για το κέικ:
    • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 175 γρ. καρότα τριμμένα
    • 120 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
    • 2 κουταλάκια κανέλα
    • 180 γρ. ζάχαρη
    • 4 αυγά
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 1/4 του λίτρου ηλιέλαιο
  • Για το γλάσο:
    • 275 γρ. τυρί Philadelphia
    • 2 κουταλιές μέλι
    • 1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού



Ετοιμασία

  1. Κέικ: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά (ένα-ένα) και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, το στρώνουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 C) για 1 ώρα περίπου.
  4. Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ μας, το βγάζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  5. Γλάσο: Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνουν κρέμα και την απλώνουμε πάνω στο κέικ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.