www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μήλα γεμιστά


Υλικά

  • 4 ξυνόμηλα
  • Χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 1 πορτοκάλι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές μηλίτη ξηρό
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • Σαντιγί



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια (και λίγο από την σάρκα τους) και ρίχνουμε στο άνοιγμα λίγο χυμό λεμονιού.
  2. Ζεσταίνουμε το μέλι και ρίχνουμε την κουταλιά του χυμού λεμονιού.
  3. Ανακατεύουμε το πορτοκάλι, τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες και γεμίζουμε τα μήλα.
  4. Ρίχνουμε το πορτοκάλι και τον μηλίτη σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε μέσα τα μήλα, τα περιχύνουμε με το μέλι και τα ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
  5. Οταν πρόκειται να σερβίρουμε περιχύνουμε τα μήλα με την σάλτσα τους και με σαντιγί.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.