www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τηγανίτες μήλου με ξηρούς καρπούς


Υλικά

  • 3 σκληρά μήλα
  • Χυμό λεμονιού
  • Για το κουρκούτι:
    • 125 γρ. αλεύρι
    • 1 αυγό χτυπημένο
    • 2 κούπες γάλα
    • 2 κούπες μηλίτη
    • 1 κουταλιά ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
    • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα
    • Μια πρέζα αλάτι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αχνη
  • Κανέλα



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βρέχουμε με τον χυμό του λεμονιού.
  2. Κουρκούτι: Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα σκεύος, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, βάζουμε το αυγό και δουλεύουμε τα υλικά μας παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι.
  3. Αναμειγνύουμε το γάλα με τον μηλίτη, ρίχνουμε το μίγμα μας στην ζύμη ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
  4. Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  5. Σκουπίζουμε καλά τις ροδέλες, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα (2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά), τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.