www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα


Υλικά

  • Για το κέικ:
    • 190 γρ. αλεύρι
    • 1 κουταλάκι σόδα φαγητού
    • 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
    • 2 κουταλιές κακάο
    • 150 γρ. ζάχαρη
    • 3 αυγά
    • 2 κουταλιές golden syrup
    • 2 μπανάνες
    • 0,15 του λίτρου γάλα
    • 0,15 του λίτρου σογιέλαιο
  • Για το γλάσο:
    • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 450 γρ. άχνη
    • 2 κουταλιές γάλα
    • 1 βανίλια
    • 1 κουταλιά κακάο
  • Για το γαρνίρισμα:
    • 1 μπανάνα
    • Χυμό λεμονιού
    • Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης



Ετοιμασία

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την σόδα, την μπέκιν πάουντερ και το κακάο σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε την ζάχαρη, το λάδι, το γάλα το σιρόπι και τις μπανάνες αφού τις λιώσουμε πρώτα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
  2. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, το στρώνουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) για 35-40 λεπτά περίπου.
  4. Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ μας, το βγάζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  5. Γλάσο: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας, τα αφήνουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο και καλύπτουμε το κέικ.
  6. Γαρνίρισμα: Κόβουμε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, στολίζουμε το κέικ μας και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (14)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.