www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ με λάδι


Υλικά

  • 1 κιλό σταρένιο αλεύρι (ή 1/2 κοινό αλεύρι και 1/2 σιμιγδάλι)
  • 250 γραμμάρια λάδι (ελιάς)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 ποτήρι σταφίδα μαύρη



Ετοιμασία

  1. Ανακατώνουμε πολύ καλά το αλεύρι με το λάδι.
  2. Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ.
  3. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς με τελευταίες τις σταφίδες. (Αν η ζύμη είναι αραιή, προσθέτουμε αλεύρι. Αν είναι πηχτή, προσθέτουμε νερό).
  4. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς (με φωτιά πάνω και κάτω) μέχρι να σκουρήνει αρκετά (1 ώρα περίπου).

Τη συνταγή συνιστά: o Νικόλαος Ανδρουλής

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.