www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φανουρόπιτα


Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλακι γλυκού κανέλα
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • μια πρέζα σόδα
  • λίγο ξύσμα λεμόνι
  • λίγο ξύσμα πορτοκάλι



Ετοιμασία

  1. Εκτός από τις σταφίδες και τα καρύδια όλα τα άλλα τα χτυπάμε στο μίξερ με 1/2 κούπα νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (μερικά λεπτά συνήθως αρκούν). Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.
  2. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ζυμώνουμε για να σκορπίσουν μέσα στο μίγμα.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί νουμ. 32 (μπορούμε και να το βουτυρώσουμε αλλά τότε δεν θα είναι νηστίσιμο ούτε vegetarian), στρώνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στούς 180o C για 45'-50' λεπτά.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρης.
Η Φανουρόπιτα είναι στοιχείο τής σύγχρονης Ορθόδοξης Παράδοσης. Φτιάχνεται τού Αγίου Φανουρίου και προσφέρεται σαν πρόσφορο για να ευλογηθεί.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (28)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.