www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Δαμάσκηνα με ρούμι


Υλικά

  • 1 κιλό δαμάσκηνα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 κούπα σκούρο ρούμι
  • 1/2 κούπα άσπρο ρούμι
  • 2 ξύλα κανέλας
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σάλτσα:
    • 2 κρόκους
    • 60 γρ. ζάχαρη
    • 130 γρ. κόκκινο κρασί



Προετοιμασία

Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1/2 λίτρο νερό, την ζάχαρη, το ρούμι, την κανέλα το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου και μετά τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο σκεπασμένα με το σιρόπι τους για 12 ώρες περίπου.

Ετοιμασία

  1. Περνάμε το 1/3 περίπου των δαμάσκηνων από τον μύλο των λαχανικών.
  2. Σάλτσα: Χτυπάμε σε μπαιν μαρί τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρασί ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.
  3. Μοιράζουμε την σάλτσα σε έξι πιατάκια, βάζουμε από πάνω τα δαμάσκηνα (με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω) και σκεπάζουμε με τον πολτό των δαμάσκηνων.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.