www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλακτομπούρεκο


Υλικά

  • 1 κιλό λεπτά φύλλα
  • 1 κούπα φρέσκο βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 6 κρόκους
  • 6 κούπες γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
  • Για το σιρόπι:
    • 2 κούπες ζάχαρη
    • 1 κούπα νερό
    • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
    • Λίγη φλούδα λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους.
  2. Σε μία κατσαρόλα δουλεύουμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και ρίχνουμε τις βανίλιες.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα, την απλώνουμε να είναι ομοιόμορφη, την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία επίσης βουτυρώνουμε μεταξύ τους και τα κλείνουμε γύρω-γύρω για να μην φύγει η κρέμα.
  5. Ρίχνουμε από πάνω όσο βούτυρο περίσσεψε, χαράζουμε το γλυκό μας μπακλαβαδωτά και
  6. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4 της ώρας περίπου (μέχρι να ροδίσει το φύλλο).
  7. Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει μέχρι να δέσει λίγο (5-10 λεπτά περίπου). Λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  8. Οταν κρυώσει το γλυκό το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.