www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρεβανί με σοκολάτα


Υλικά

  • 10 αυγά
  • 2 κούπες φρυγανιά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μπαίκιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • Για το σιρόπι:
    • 2 ποτήρια νερό
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Κρέμα:
    • 1 ποτήρι νερό
    • 1 ποτήρι κονιάκ
    • 1 κούπα κόρν φλάουρ
    • 1 σοκολάτα κουβερτούρα



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε την φρυγανιά, την κανέλα, την μπαίκιν πάουντερ και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί.
  3. Ψήνουμε το γλυκό μας σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
  4. Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει μέχρι να δέσει. Λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  5. Οταν κρυώσει το γλυκό το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να το απορροφήσει.
  6. Κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κονιάκ και το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  7. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα μας να γίνει πηχτή και ομοιόμορφη.
  8. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.