www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κανταΐφι


Υλικά

  • 1.200 κανταΐφι
  • 350 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 650 γρ. καρύδια κοπανισμένα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 10 κουταλιές φρυγανιά
  • Λίγο παραπάνω από 1/2 κούπα ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
    • 4 κούπες νερό
    • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
    • Λίγη φλούδα λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, την κανέλα και την φρυγανιά.
  2. Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας και το χωρίζουμε σε 30 κομμάτια περίπου (ή και 35, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν).
  3. Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού μια κουταλιά από την γέμιση, κλείνουμε καλά τις άκρες και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί (το ένα κομμάτι δίπλα από το άλλο).
  4. Ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι μια κουταλιά βούτυρο (αν περισσέψει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
  5. Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει μέχρι να δέσει λίγο (10 λεπτά περίπου). Λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  6. Οταν κρυώσει το γλυκό το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μια μέρα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.