www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρυζόγαλο φούρνου με ξηρούς καρπούς


Υλικά

  • 225 γρ. ρύζι
  • 750 γρ. γάλα
  • 200 γρ. μέλι
  • 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • Χυμό και φλούδα λεμονιού
  • 2 αυγά
  • Κανέλα



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε το ρύζι με το γάλα και τις φλούδες λεμονιού για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και βγάζουμε τις φλούδες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι, προσθέτουμε τα φουντούκια, το βούτυρο, τις σταφίδες και την κανέλα και τέλος τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα μας στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το ρυζόγαλο, χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη ώστε να γίνουν μαρέγκα και σκεπάζουμε μ' αυτήν το γλυκό μας.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο και μόλις κρυώσει το γλυκό το σερβίρουμε με κομμάτια φρούτων (κομπόστα) ή σαντιγί ή και σκέτο.

Τη συνταγή συνιστά: η Βιργινία

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.