www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρυζόγαλο με σταφίδες και φρούτα


Υλικά

  • 1 κιλό ρύζι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 πακέτο ζελέ φρούτων
  • 1 κομπόστα
  • Μερικές σταφίδες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • Βανίλια
  • Ξύσμα λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε το ρύζι με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να χυλώσει.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη (το 1/2 κιλό) ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει λίγο.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, χτυπάμε καλά τα αυγά, τα προσθέτουμε στην κρέμα, ρίχνουμε μερικά κομμάτια από την κομπόστα, την βανίλια και ανακατεύουμε.
  4. Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το ζελέ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Καραμέλα: Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο νερό, μερικές σταγόνες λεμόνι και την ζάχαρη (1/2 κούπα) και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
  6. Βάζουμε την καραμέλα σε μία φόρμα, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και στις σταφίδες και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Προσθέτουμε το ζελέ, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα και αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο.
  8. Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μία πιατέλα και την σκεπάζουμε με ζεστή πετσέτα για να ξεκολλήσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.