www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαυρομάτα


Υλικά

  • 250 γρ βιτάμ
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
  • 1,5 κούπα αλεύρι
  • Για το σιρόπι:
    • 2 κούπες ζάχαρη
    • 1,5 κούπα νερό



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε το βιτάμ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και αφού χτυπηθούν παίρνουμε μια κούπα από το μίγμα και την βάζουμε στην κατάψυξη.
  3. Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε τα ασπράδια, το αλεύρι και το μπέκιν-πάουντερ και τα χτυπάμε καλά.
  4. Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200° C για 45 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, σιροπιάζουμε το γλυκό μας και από πάνω βάζουμε το σοκολατένιο μίγμα που έχουμε κρατήσει.

Τη συνταγή συνιστά: Η Δώρα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.