www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μηλοπιτάκια


Υλικά

  • για τη ζύμη:
    • 1/2 κούπα ρετσίνα
    • 2,5 κουταλιές ζάχαρη
    • 1 κούπα ελαιόλαδο
    • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • για τη γέμιση:
    • 3 - 4 ώριμα μήλα
    • 2 κουταλιές ζάχαρη
    • 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα
    • 2 κουταλιές κονιάκ
    • 1 κουταλάκι κανέλα



Ετοιμασία

  1. Γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
  2. Τα αφήνουμε να βράσουν ώστε να μην έχουν υγρά και τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Ζύμη: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να γίνει μία ζύμη πολύ αφράτη (ίσα να μην κολλάει στο χέρι).
  4. Αφήνουμε την ζύμη να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα τουλάχιστον.
  5. Οταν είναι έτοιμη η ζύμη παίρνουμε μικρές μπαλίτσες (σαν καρύδι περίπου), την ανοίγουμε πάνω στην παλάμη μας, βάζουμε μέσα την γέμιση του μήλου, και δίνουμε ότι σχήμα μας αρέσει (στρογγυλό, μακρόστενο, μισοφέγγαρο).
  6. Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε καλά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε (προσοχή δεν πρέπει να ροδίσουν πολύ).

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Μελεσσανάκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.