www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλακτομπούρεκο της Κωνσταντίνας


Υλικά

  • 5 κούπες γάλα
  • 1 κούπα σιμιγδάλι Νο 3
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/3 της κούπας βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • Για το σιρόπι:
    • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
    • 3/4 του ποτηριού νερό
    • Χυμό 1 λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και λίγο ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Οταν κρυώσει η κρέμα, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 5 φύλλα (βουτυρώνοντας μεταξύ τους), ρίχνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με άλλα 5 φύλλα (επίσης βουτυρωμένα), χαράζουμε ελαφρά το γλυκό σε μερίδες, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180 C για 40-50 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι (βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά) και περιχύνουμε το ζεστό γαλακτομπούρεκο.

Τη συνταγή συνιστά: η Κωνσταντίνα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.