www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλυκό κουμ κουάτ του Ανδρέα


Υλικά

  • 1 κιλό κουμ κουατ
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. γλυκόζη.



Ετοιμασία

Στάδιο 1: Ξεπίκρισμα

1ος τρόπος:
  1. Βράζουμε τα κουμ κουατ σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 15 λεπτά.
  2. Πετάμε το νερό και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
  3. Τα τρυπάμε από το κοτσάνι ως την απέναντι πλευρά και τα πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Τα ξαναβράζουμε σε άφθονο νερό για 15 λεπτά και πετάμε το νερό.
  5. Επαναλαμβάνουμε για 3-4 φορές ή και παραπάνω αν χρειαστεί μέχρι να ξεπικρίσουν.
2ος τρόπος:
Αφού τρυπήσουμε τα κουμ κουάτ από το κοτσάνι μέχρι την άλλη πλευρά, τα ξεπλένουμε πολλές φορές και τα αφήνουμε σε νερό πέντε μέρες, αλλάζοντας το νερό 2 φορές την ημέρα για να ξεπικρίσουν.

Στάδιο 2:

  1. Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 10 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα κουμ κουατ στο σιρόπι και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι και τα βάζουμε στην άκρη μέχρι την επομένη.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη γλυκόζη και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Με το ίδιο ακριβώς τρόπο κάνουμε γλυκό και τα νερατζάκια.


Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.