www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Cherry scones (γλυκά ψωμάκια με κεράσι)


Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο σε κομματάκια
  • 75-100 γρ. κερασάκια γλασέ
  • 1 αυγό
  • 50 ml γάλα



Ετοιμασία

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο τρίβοντάς το με τα δάχτυλα ώστε να σχηματίζουμε μικρά ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε τα κερασάκια ψιλοκομμένα και το αυγό χτυπημένο και το γάλα.
  3. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 8-10 μπαλίτσες (μέγεθος αυγού περίπου), απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (ή χαρτί ψησίματος), αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C και κάτι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κλασσικό συνοδευτικό για το παραδοσιακό απογευματινό τσάι των Αγγλων. Σερβίρονται ζεστά, με βούτυρο και μαρμελάδα.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.