www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρεβανί σοκολατένιο της Δώρας


Υλικά

  • 6 αυγά
  • 7 κουταλιές γάλα
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο αλάτι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Για το σιρόπι:
    • 5 κούπες ζάχαρη
    • 2 1/2 κούπες νερό
    • 4 κουταλιές βούτυρο
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
    • 200γρ. κουβερτούρα
    • 1 κούπα νερό
    • 1/2 κούπα κονιάκ
    • 2 κουταλιές κορν-φλάουερ



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεκιν-πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την ρίχνουμε στο μίγμα απαλά για να μην κόψει.
  5. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 200° C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει.
  6. Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
  7. Τρυπάμε το γλυκό μας με ένα ξυλάκι σε διάφορα σημεία και περιχύνουμε με το σιρόπι.
  8. Κρέμα σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το νερό και το κονιάκ, προσθέτουμε το κόρν-φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  9. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο ραβανί και το κόβουμε σε κομμάτια.
Είναι δοκιμασμένη συνταγή.

Τη συνταγή συνιστά: η Δώρα από Θεσ/νίκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.