www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μηλόπιτα Σερρών


Υλικά

  • Για την ζύμη:
    • 1 κούπα βούτυρο
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 1 κούπα μήλα βρασμένα καλά
    • 2 κούπες αλεύρι
    • 1 κούπα σταφίδες ξανθές
    • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
    • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
    • Λίγο μοσχοκάρυδο
    • Λίγο αλάτι
    • 1/4 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
    • 1 βανίλια
  • Για το γαρνίρισμα:
    • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
    • 1/4 της κούπας ζάχαρη
    • 1/4 του μπολ καρύδια χοντροκομμένα
    • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο



Ετοιμασία

Ζύμη:
  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βράζουμε καλά.
  2. Πλένουμε τις σταφίδες, τις στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  4. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα βρασμένα μήλα και τα δουλεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι, τις σταφίδες, τα καρύδια και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε την ζύμη μας.
Γαρνίρισμα:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε πάνω από την ζύμη.
  2. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.