www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μηλόπιτα της Κατερίνας


Υλικά

  • Ζύμη:
    • 1,5 πακέτο βιτάμ
    • 6 κουταλιές ζάχαρη
    • 2 κρόκοι αυγών
    • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
    • 1 μπέικιν πάουντερ
    • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • Γέμιση:
    • 2 κιλά μήλα
    • 3/4 της κούπας ζάχαρη
    • 1,5 κουταλιά κανέλλα
    • 1,5 κουταλιά βούτυρο
    • 2 ασπράδια αυγών



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε στον τρίφτη (στην μεριά που κόβουμε το κρεμμύδι) και τα ψήνουμε σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης εκτός από τα ασπράδια μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί τους και να θυμίζουν κατά κάποιο τρόπο μαρμελάδα.
  2. Μόλις κρυώσουν λίγο προσθέτουμε και τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Φτιάχνουμε τη ζύμη η οποία πρέπει να τρίβεται (εγώ προσωπικά την τεστάρω να τρίβεται στον τρίφτη στη μεριά που ξύνουμε την ντομάτα), στρώνουμε τη μισή σε ταψί και τρυπάμε με πιρούνι παντού.
  4. Την μισοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και κατόπιν βάζουμε το μίγμα με τα μήλα και από πάνω τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον τρίφτη από τη μεριά που ξύνουμε τη ντομάτα φροντίζοντας να πάει παντού.
  5. Ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά.
Σημείωση : Δεν ανοίγουμε φύλλο την πάνω ζύμη άλλα την τρίβουμε για να μπορεί να φεύγει η υγρασία των μήλων. Ετσι δεν "μουλιάζει" και ο πάτος, αλλά μένει τραγανός.
Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.