Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: μη! μη!
Από: Κάλλη 5 / 10 / 2004
Παρακαλώ αγνοείστε αυτή τη συνταγή. Κάποιο λάθος πρέπει να έχει
γίνει στις δοσολογίες. Έκανα άλλες δυο απόπειρες και ήταν
αποτυχημένες, καμία σχέση με την πρώτη φορά! Ζητώ συγγνώμη αν το
επιχείρησε κανείς!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: επανόρθωσις
Από: Κάλλη 14 / 10 / 2004
Η καινούρια συνταγή δοκιμάστηκε από πολλούς και άρεσε, οπότε και
την παραθέτω εδώ:
μπραουνο-κέικ σοκολάτας
Υλικά: ½ φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο, 3 αυγά, 1 φλυτζάνι
τσαγιού γάλα, 1 ½ φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, ½ φλυτζάνι τσαγιού
κακάο σκόνη, 1 βανίλια, 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
μόνο του (ή απλό συν ένα κουταλάκι baking powder)
Eκτέλεση: Για ευκολία, χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υγρά στοιχεία,
και στην πορεία προσθέτουμε και τις σκόνες. Εχουμε προθερμάνει
τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το κέικ σε ορθογώνιο
ταψάκι για 25 λεπτά περίπου. Το κέικ αυτό πρέπει να μείνει κάπως
υγρο στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, και κόβουμε σε
ορθογώνια κομμάτια.
Στη ζύμη μπορούμε να έχουμε προσθέσει όσα από τα παρακάτω υλικά
μας αρέσουν, στο συνδυασμό που προτιμάμε: ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο
ρούμι ή μπράντυ, κομματάκια σοκολάτας γάλακτος, λευκής ή
κουβερτούρας, ξηρούς καρπούς, ξηρά φρούτα κτλ.
Αφού κρυώσει το κέικ, κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Πασπαλίζουμε
με άχνη ή γλασάρουμε με πλούσια σοκολατένια ganache.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Bravo!!!!!!!!
Από: nvog 29 / 3 / 2005
Πολυ καλη συνταγη,ιδιαιτερως ευγεστη και απιστευτα ευκολη.Η
αληθεια ειναι οτι την τροποποιησα λιγο βαζοντας κρεμα γαλακτος
αντι για γαλα,κοκκινη ζαχαρη και μπολικο ρουμι.
Προσοχη στο ψησιμο καθως τα 25 λεπτα αν και ακουγονται λιγα ειναι
αρκετα για να βγει το γλυκο οπως πρεπει.
Παντα τετοιες συνταγες Καλλη...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Αυτό πώς μου ξέφυγε;
Από: Αναστασία Κ. 29 / 3 / 2005
Τι είναι η κόκκινη ζάχαρη;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Βρήκαμε και παντεσπάνι!!!
Από: miam miam 29 / 3 / 2005
Με αυτή τη συνταγή, αν και δεν μπόρεσα να την πετύχω ποτέ σαν
brownies,βγάζω, όμως, ένα καταπληκτικό παντεσπάνι για τούρτες.
Το φτιάχνω σε στρογγυλό ταψάκι και οι τούρτες μου γίνονται
πραγματικά ωραίες. Ευχαριστώ Κάλλη!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΠΟ DR.ΚΟΤΣΑΝΟΛΟΓΟ...
Από: ΣΟΦΙΑ 30 / 3 / 2005
...ΓΙΑ BROWNIES:
(Space) brownies
6 αυγά
2.5 φλυτζ. ζάχαρη
200γρ. κουβερτούρα
200γρ. βούτυρο
4γρ. προυσαλιό (optional)
Λιώνουμε την κουβερτούρα. Εγώ που είμαι τεμπέλα το κάνω στο
φούρνο μικροκυμάτων. Οι καλές ν-οικοκυρές βάλτε τη στο μπάνιο
της Μαρίας.
Την προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το προυσαλιό
που το έχουμε κόψει μικρά-μικρά κομμάτια. Μπορείτε να βάλετε και
6γρ, ανάλογα με τους καλεσμένους. Ανακατεύουμε μέχρι αηδίας,
γιατί αλλιώς δε θα λιώσει καλά και θα πάρει κανένας χριστιανός
τη μερίδα του λέοντος και θα γίνει σούπερμαν.
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ξεχωριστό μπωλ και τέλος
αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα (πλεονασμός) μαζί. Τα βάζουμε σε
ένα ταψάκι (συνήθως τα brownies είναι περί τα 2-3 εκατοστά ύψος)
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 15-20 λεπτά.
Τα brownies ΔΕΝ πρέπει να είναι στεγνά σαν κέηκ, ίσα-ίσα να
μπορούν να στέκονται. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται μη γραμμικά
από την αντίστοιχη οικοσυσκευή. Άρα πιθανόν να χρειάζεται
λιγότερο χρόνο, σίγουρα όχι περισσότερο.
Good cake!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μπραουνοκέϊκ που ξετρελλαίνει!
Από: nervosa_anorexia 22 / 9 / 2005
Κάλλη μου, το γλύκισμά σου είναι πραγματικά καταπληκτικό!
Σ`ευχαριστώ πολύ για τη θαυμάσια συνταγή και, κυρίως γιατί
βρέθηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα κέικ που καταβροχθίζει χωρίς time-out η
κορούλα μου!!
Φιλιά και να μας δίνεις πάντα τα γευστικά σου "φώτα":))
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ..teleio...
Από: tzina 31 / 7 / 2006
μολις εφτιαξα τα brownies Καλλη &ειναι τελεια! αν κ πολυ
διστακτικη στην αρχη λογω της τεραστιας αχρηστιας μου στην
κουζινα...επαθα πλακα!πολυ ευκολα κ πολυ νοστιμα μπραβο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Brownies me NESTLÉ CHOCOLATIER
Από: Lydia 6 / 12 / 2006
The "Rated R" for Richness Grand Chocolate Brownie Wedges with
Chocolate Sauce.
Passionate about chocolate? If so, you`re sure to savor this
sinfully moist, fudgy brownie covered in an indulgently rich
chocolate sauce.
Estimated Times:
Preparation - 10 min | Cooking - 33 min | Cooling Time - 1 hrs
cooling | Yields - 12 servings
Ingredients:
1 2/3 cups (10-oz. pkg.) NESTLÉ CHOCOLATIER™
1 cup granulated sugar
1/3 cup butter, cut into pieces
2 tablespoons water
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
3/4 cup all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
1/2 cup chopped walnuts or pecans (optional)
3 tablespoons heavy whipping cream
Whipped cream (optional)
Directions:
PREHEAT oven to 325º F.
Line 8-inch-square baking pan with foil; grease.
Set aside 3 tablespoons morsels for chocolate sauce.
HEAT 1 cup morsels, sugar, butter and water in small, heavy-duty
saucepan over low heat, stirring constantly, until morsels and
butter are melted. Pour into medium bowl. Stir in eggs, one at a
time, until mixed in. Stir in vanilla extract. Add flour and
salt; stir well. Stir in remaining morsels (except sauce
morsels) and nuts, if desired. Pour into prepared baking pan.
BAKE for 33 to 35 minutes until wooden pick inserted in center
comes out slightly sticky. Cool in pan on wire rack. Lift
brownie from pan with foil to cutting board. Carefully remove
foil. Cut brownie square into half. Cut each half into thirds,
for a total of 6 pieces. Cut each piece in half diagonally to
form triangles for a total of 12.
PLACE cream in small, uncovered, microwave-safe dish. Microwave
on HIGH (100%) power for 25 to 30 seconds. Add reserved 3
tablespoons of morsels; stir until smooth. Sauce will thicken as
it cools. Place wedge on serving plate; top or drizzle with a
teaspoon of sauce. Top with whipped cream, if desired.
PERFECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|