www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Brownies (μπράουνις) της Κάλλης


Υλικά

  • Μισή κούπα βούτυρο
  • 6-8 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και διαλύουμε τη ζάχαρη.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κακάο, την βανίλια, το γάλα, την μπέικιν και στο τέλος τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα και συνέχεια με το σύρμα.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα μας ανακατεύοντας συνέχεια (θα έχουμε ένα ομοιογενές, παχύρρευστο μείγμα).
  4. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (ή αντικολλητικό αβουτύρωτο), απλώνουμε το μείγμα (να έχει πάχος περίπου 2 εκατοστά) και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, ή μέχρι να έχει ψηθεί από πάνω και κάτω η ζύμη, αλλά να μένει ακόμα λίγο μαλακή στο εσωτερικό.
  5. Κόβουμε το γλυκό αφού κρυώσει σε τετράγωνα κομμάτια.
-Προαιρετικά (όταν θα έχει κρυώσει και πριν το κόψουμε, φυσικά) απλώνουμε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρί.
-Συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό ή λίγη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: μη! μη!
    Από: Κάλλη  5 / 10 / 2004
    Παρακαλώ αγνοείστε αυτή τη συνταγή. Κάποιο λάθος πρέπει να έχει
    γίνει στις δοσολογίες. Έκανα άλλες δυο απόπειρες και ήταν
    αποτυχημένες, καμία σχέση με την πρώτη φορά! Ζητώ συγγνώμη αν το
    επιχείρησε κανείς!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: μη! μη!
      Από: Γιάννης Σ. - Yannis  7 / 10 / 2004
      Εγώ !!!
      Συχγωρεμένη όμως γιατί το ομολόγησες.
      Η τιμωρία σου πάντως θα είναι να δώσεις την καλή συντόμως, 
      διαφορετικά θα την δώσω εγώ...σε προειδοποιώ...

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: επανόρθωσις
    Από: Κάλλη  14 / 10 / 2004
    Η καινούρια συνταγή δοκιμάστηκε από πολλούς και άρεσε, οπότε και
    την παραθέτω εδώ:
    
    μπραουνο-κέικ σοκολάτας
    
    Υλικά: ½ φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο, 3 αυγά, 1 φλυτζάνι
    τσαγιού γάλα, 1 ½ φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, ½ φλυτζάνι τσαγιού
    κακάο σκόνη, 1 βανίλια, 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
    μόνο του (ή απλό συν ένα κουταλάκι baking powder)
    
    Eκτέλεση: Για ευκολία, χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υγρά στοιχεία,
    και στην πορεία προσθέτουμε και τις σκόνες. Εχουμε προθερμάνει
    τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το κέικ σε ορθογώνιο
    ταψάκι για 25 λεπτά περίπου. Το κέικ αυτό πρέπει να μείνει κάπως
    υγρο στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, και κόβουμε σε
    ορθογώνια κομμάτια.
    
    Στη ζύμη μπορούμε να έχουμε προσθέσει όσα από τα παρακάτω υλικά
    μας αρέσουν, στο συνδυασμό που προτιμάμε: ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο
    ρούμι ή μπράντυ, κομματάκια σοκολάτας γάλακτος, λευκής ή
    κουβερτούρας, ξηρούς καρπούς, ξηρά φρούτα κτλ.
    
    Αφού κρυώσει το κέικ, κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Πασπαλίζουμε
    με άχνη ή γλασάρουμε με πλούσια σοκολατένια ganache.
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: επανόρθωσις
      Από: Juanita La Quejica  14 / 10 / 2004
      Μμμμ!!!!!!!! Πεντανόστιμο (πρέπει να προσέξω όμως μη λερώσω το 
      πληκτρολόγιο με σοκολάτες!).
      
      Δοκίμασέ το χωρίς φόβο μα με πολύ πάθος Γιάννη. Εξαιρετικό!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: επανόρθωσις
      Από: betty  30 / 3 / 2006
      Καλλη καλημερα,έκανα οτι ακριβως γραφεις για το μπραουνοκεικ,ομως μόλις το εβγαλα απο τον φούρνο ενώ ήταν φουσκωμένο ξεφούσκωσε κ από μέσα σχεδόν ωμό. Τι μπορεί να έκανα λάθος?κρίμα κ 8α ήταν ωραίο γιατί είχα δοκιμασει την ζύμη...σνιφ,σνιφ!!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: επανόρθωσις
        Από: Juanita La Quejica  30 / 3 / 2006
        Μήπως το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο ψήσιμο; 
        Το έχω φτιάξει -εμπλουτισμένο με ό,τι μπορείς να φανταστείς και 
        περισσότερο βούτυρο- και πάντα βγαίνει άψογα ψημένο. Σε θήκη 
        κέϊκ, σε χαμηλή θερμοκρασία, για 40΄-45`. Καμμιά φορά σβήνω την 
        πάνω αντίσταση και ψήνω μετά τα πρώτα 30΄σε αέρα και κάτω 
        αντίσταση.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: επανόρθωσις
          Από: betty  30 / 3 / 2006
          Σίγουρα στο ψήσιμο έγινε,γιατί η συνταγή της Κ.λέει 25 λεπτά μόνο ψήσιμο τα οποία τελικά δεν είναι αρκετά.8α το ξαναπροσπαθήσω κ βλέπουμε.Thanks JUANITA.
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: επανόρθωσις
            Από: betty  1 / 4 / 2006
            THANKS JUANITA,με την δική σου παρέμβαση βγήκε καλό την δεύτερη 
            φορά.

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: επανόρθωσις
              Από: Juanita La Quejica  2 / 4 / 2006
              Αλήθεια; Πολύ χαίρομαι. Η διαφορά από φούρνο σε φούρνο, 
              δυστυχώς φαίνεται στα γλυκά. Τα πρώτα πάνε για πέταμα συνήθως, 
              μέχρι να βρούμε τους κατάλληλους χρόνους. 

              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Bravo!!!!!!!!
    Από: nvog  29 / 3 / 2005
    Πολυ καλη συνταγη,ιδιαιτερως ευγεστη και απιστευτα ευκολη.Η αληθεια ειναι οτι την τροποποιησα λιγο βαζοντας κρεμα γαλακτος αντι για γαλα,κοκκινη ζαχαρη και μπολικο ρουμι. Προσοχη στο ψησιμο καθως τα 25 λεπτα αν και ακουγονται λιγα ειναι αρκετα για να βγει το γλυκο οπως πρεπει. Παντα τετοιες συνταγες Καλλη...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αυτό πώς μου ξέφυγε;
    Από: Αναστασία Κ.  29 / 3 / 2005
    Τι είναι η κόκκινη ζάχαρη;
    
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Βρήκαμε και παντεσπάνι!!!
    Από: miam miam  29 / 3 / 2005
    Με αυτή τη συνταγή, αν και δεν μπόρεσα να την πετύχω ποτέ σαν brownies,βγάζω, όμως, ένα καταπληκτικό παντεσπάνι για τούρτες. Το φτιάχνω σε στρογγυλό ταψάκι και οι τούρτες μου γίνονται πραγματικά ωραίες. Ευχαριστώ Κάλλη!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΠΟ DR.ΚΟΤΣΑΝΟΛΟΓΟ...
    Από: ΣΟΦΙΑ  30 / 3 / 2005
    ...ΓΙΑ BROWNIES:
    
    (Space) brownies
    6 αυγά
    2.5 φλυτζ. ζάχαρη
    200γρ. κουβερτούρα
    200γρ. βούτυρο
    4γρ. προυσαλιό (optional)
    
    Λιώνουμε την κουβερτούρα. Εγώ που είμαι τεμπέλα το κάνω στο 
    φούρνο μικροκυμάτων. Οι καλές ν-οικοκυρές βάλτε τη στο μπάνιο 
    της Μαρίας. 
    Την προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το προυσαλιό 
    που το έχουμε κόψει μικρά-μικρά κομμάτια. Μπορείτε να βάλετε και 
    6γρ, ανάλογα με τους καλεσμένους. Ανακατεύουμε μέχρι αηδίας, 
    γιατί αλλιώς δε θα λιώσει καλά και θα πάρει κανένας χριστιανός 
    τη μερίδα του λέοντος και θα γίνει σούπερμαν.
    
    Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ξεχωριστό μπωλ και τέλος 
    αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα (πλεονασμός) μαζί. Τα βάζουμε σε 
    ένα ταψάκι (συνήθως τα brownies είναι περί τα 2-3 εκατοστά ύψος) 
    και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 15-20 λεπτά. 
    Τα brownies ΔΕΝ πρέπει να είναι στεγνά σαν κέηκ, ίσα-ίσα να 
    μπορούν να στέκονται. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται μη γραμμικά 
    από την αντίστοιχη οικοσυσκευή. Άρα πιθανόν να χρειάζεται 
    λιγότερο χρόνο, σίγουρα όχι περισσότερο. 
    
    Good cake!
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μπραουνοκέϊκ που ξετρελλαίνει!
    Από: nervosa_anorexia  22 / 9 / 2005
    Κάλλη μου, το γλύκισμά σου είναι πραγματικά καταπληκτικό! 
    
    Σ`ευχαριστώ πολύ για τη θαυμάσια συνταγή και, κυρίως γιατί 
    βρέθηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα κέικ που καταβροχθίζει χωρίς time-out η 
    κορούλα μου!!
    
    Φιλιά και να μας δίνεις πάντα τα γευστικά σου "φώτα":))

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ..teleio...
    Από: tzina  31 / 7 / 2006
    μολις εφτιαξα τα brownies Καλλη &ειναι τελεια! αν κ πολυ διστακτικη στην αρχη λογω της τεραστιας αχρηστιας μου στην κουζινα...επαθα πλακα!πολυ ευκολα κ πολυ νοστιμα μπραβο!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Brownies me NESTLÉ CHOCOLATIER
    Από: Lydia  6 / 12 / 2006
    The "Rated R" for Richness Grand Chocolate Brownie Wedges with 
    Chocolate Sauce. 
    Passionate about chocolate? If so, you`re sure to savor this 
    sinfully moist, fudgy brownie covered in an indulgently rich 
    chocolate sauce.
    
    Estimated Times:
    Preparation - 10 min | Cooking - 33 min | Cooling Time - 1 hrs 
    cooling | Yields - 12 servings
     
    Ingredients: 
    
    1 2/3 cups (10-oz. pkg.) NESTLÉ CHOCOLATIER™  
    1 cup granulated sugar 
    1/3 cup butter, cut into pieces 
    2 tablespoons water 
    2 large eggs 
    1 teaspoon vanilla extract 
    3/4 cup all-purpose flour 
    1/4 teaspoon salt 
    1/2 cup chopped walnuts or pecans (optional) 
    3 tablespoons heavy whipping cream 
    Whipped cream (optional) 
      
     
    Directions:
    PREHEAT oven to 325º F. 
    Line 8-inch-square baking pan with foil; grease. 
    Set aside 3 tablespoons morsels for chocolate sauce. 
    
    HEAT 1 cup morsels, sugar, butter and water in small, heavy-duty 
    saucepan over low heat, stirring constantly, until morsels and 
    butter are melted. Pour into medium bowl. Stir in eggs, one at a 
    time, until mixed in. Stir in vanilla extract. Add flour and 
    salt; stir well. Stir in remaining morsels (except sauce 
    morsels) and nuts, if desired. Pour into prepared baking pan.
    
    BAKE for 33 to 35 minutes until wooden pick inserted in center 
    comes out slightly sticky. Cool in pan on wire rack. Lift 
    brownie from pan with foil to cutting board. Carefully remove 
    foil. Cut brownie square into half. Cut each half into thirds, 
    for a total of 6 pieces. Cut each piece in half diagonally to 
    form triangles for a total of 12. 
    
    PLACE cream in small, uncovered, microwave-safe dish. Microwave 
    on HIGH (100%) power for 25 to 30 seconds. Add reserved 3 
    tablespoons of morsels; stir until smooth. Sauce will thicken as 
    it cools. Place wedge on serving plate; top or drizzle with a 
    teaspoon of sauce. Top with whipped cream, if desired. 
     
    PERFECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.