www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παγωτό πραλίνα της Thomy


Υλικά

  • 2 φακελάκια garni (σαντιγύ)
  • 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
  • 1 μικρό γάλα εβαπορέ
  • Για την πραλίνα:
    • 1/2 φακελάκι αμύγδαλο ασπρισμένο
    • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
    • 3-4 κομματάκια κουβερτούρα (ή σοκολάτα υγείας)



Προετοιμασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το garni με το φρέσκο γάλα και μόλις γίνει η σαντιγί προσθέτουμε τα ασπράδια κτυπημένα μαρέγκα και τέλος τους κρόκους.
  2. Συνεχίζοντας να κτυπάμε το μίγμα μας σιγά-σιγά, ρίχνουμε πρώτα το ζαχαρούχο γάλα και μετά το εβαπορέ.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την άλλη ημέρα.

Ετοιμασία

  1. Την επομένη το βγάζουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε 2-3 ώρες για να μαλακώσει, ρίχνουμε την πραλίνα, το ξανακτυπάμε στο μίξερ και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
  2. Πραλίνα: Σε βουτυρωμένο τηγάνι (tefal) βάζουμε τα αμύγδαλα με 1/2 ποτήρι ζάχαρη. Μόλις καβουρντιστεί το αμύγδαλο, ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι για να γίνει καραμέλα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
  3. Οταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και μαζί με την σοκολάτα τα ψιλοκόβουμε στο multi.
Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: η Thomy

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (19)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.