www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χαλβάς φούρνου


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για το σιρόπι:



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Συνεχίζοντας να χτυπάμε ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
  3. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας το σιμιγδάλι και τα καρύδια και χτυπάμε ελαφρά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 160°C μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά).
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγει ο χαλβάς τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε.

Τη συνταγή συνιστά: η Πυργούλα Αντώναρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.