www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σάμαλι


Υλικά

  • Γι την ζύμη:
    • 2 ποτήρια ψιλό σιμιγδάλι
    • 2 ποτήρια ζάχαρη
    • 7 μεγάλα αυγά
    • 1 ποτήρι φρέσκο βούτυρο
    • 1 κουταλιά τριμμένη κανέλα
    • 1 ποτήρι άσπρα αμύγδαλα κοπανισμένα
  • Για το σιρόπι:
    • 3 ποτήρια ζάχαρη
    • 3 ποτήρια νερό
    • χυμό 1/2 λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  2. Οταν η ζύμη μας γίνει αφράτη προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
  4. Μόλις ψηθεί το κόβουμε σε κομμάτια (όπως τον μπακλαβά).
Σιρόπι:
  1. Οταν το γλυκό μας αρχίσει να κρυώνει, βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού μέχρι να δέσουν.
  2. Περιχύνουμε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.