www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Εύκολο γλυκό με σαβαγιάρ και μερέντα


Υλικά

  • 30 σαβαγιάρ
  • 150 γραμμάρια μερέντα
  • 100 gr. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 6 κουταλάκια μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 1 φλιτζανάκι μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζανάκι γάλα



Ετοιμασία

  1. Αναμειγνύουμε το κρασί με το γάλα, βουτάμε τα σαβαγιάρ και στρώνουμε τα 10 σε μια πιατέλα.
  2. Ανακατεύουμε τα φουντούκια με τη μερέντα, στρώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τα σαβαγιάρ και από πάνω τις 3 κουταλιές μαρμελάδας.
  3. Βάζουμε από πάνω άλλα 10 σαβαγιάρ, επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.

Τη συνταγή συνιστά: η/ο foodkilier

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
    Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ.  10 / 6 / 2005
    Έφτιαξα χθες τη συνταγή, ακολουθώντας κατά γράμμα τη δοσολογία και την εκτέλεση και το μόνο, που έχω να πω είναι Α Π Ο Τ Υ Χ Ι Α . Το πέταξα και κρίμα τα 10 περίπου ευρώ, που ξόδεψα, για να αγοράσω τα υλικά. Ήταν απαράδεκτο και σε εμφάνιση και σε γεύση. Μη το δοκιμάσετε.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ???????
    Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ  20 / 5 / 2006
    FOODKILLER???????????
    ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ 
    ΤΡΩΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΙΡΟΙ

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΜΠΛΙΑΞ
    Από: ΑΛΙΚΗ  5 / 1 / 2007
    ΚΑΛΑ, ΠΩΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΓΑΛΑ (!!!) ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ (!!!) ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ... ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟΚΟΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: υλικά? δοσοσλογία?
    Από: ιωάννα  8 / 1 / 2007
    Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι θέμα υλικών αλλά δοσολογίας. Στο 
    γάλα που πρέπει να βουτηχτούν τα σαβαγιάρ για να μην είναι 
    ξερά , πολλές συνταγές προσθέτουν λίγο κονιάκ ή λικέρ για 
    άρωμα, επομένως η μαυροδάφνη που είναι γλυκό αρωματικό κρασί 
    στέκει.
    
    Πολλοί για να μην πω σχεδόν όλοι οι ζαχαροπλάστες προσθέτουν 
    μια ελαφριά στρώση μαρμελκάδας στο παντεσπάνι της 
    σοκο,λλατίνας. Πιστεύω ότι κάτι δεν στέκει στο μίγμα για τη 
    γέμιση (μερέντα, φουντούκια) όσον αφορά την αναλογία, ή μήπως 
    χρειάζεται και η προσθήκη κάποιου υγρού για να γίνει πιο αφράτο.
    
    Επίσης ενα φλυτζανάκι γάλα και 1 φλυτζανάκι μαυροδάφνη μου 
    φαίνονται΄λίγα για να ποτίσουν 30 σαβαγιάρ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.