www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σουλτάνα


Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
  • 1 γιαούρτι αγελαδίτσα
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο ή vitam
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Σιρόπι:
    • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
    • 1 ποτήρι νερό και
    • 1 φέτα λεμόνι



Ετοιμασία

  1. Τοποθετούμε τα φύλλα της κρούστας σουρωτά στο ταψί.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και το γιαούρτι με το σπορέλαιο και το ξύσμα και περιχύνουμε τα φύλλα μέσα στο ταψί.
  3. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C και όταν ροδίσει το αφήνουμε να κρυώσει και
  4. ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι στο κρύο γλυκό και είναι έτοιμο.

Τη συνταγή συνιστά: η Νέλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Σουλτάνα
    Από: athinaida  12 / 11 / 2004
    Το 1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ πού το χρησιμοποιούμε;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σουλτάνα
      Από: Αγγελική Ν  13 / 11 / 2004
      Το μπέικιν πάουντερ το βάζουμε στο μίξερ με τα αυγά και το γιαούρτι με το σπορέλαιο και το ξύσμα. Καλή επιτυχία. Αγγελική
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.