www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι


Υλικά

  • 1 κιλό χονδρό σιμιγδάλι
  • 1/2 κιλό λάδι
  • 2 κιλά νερό
  • 1/2 κιλό μέλι
  • 1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • Κανέλα



Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα (αν έχουμε μπακιρένια ακόμη καλύτερα) ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι και με μια κουτάλα το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί.
  3. Προσθέτουμε τα καρύδια (ή αμύγδαλα ξασπρισμένα), ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  4. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Δεν είναι λίγο το μέλι για τόσο πολύ νερό;;
    Από: ΝΠ  19 / 2 / 2007
    Geia sas, den tin exw ftia3ei tin syntagi sas, alla den exete valei poly ligo meli gia 2 kgr nero? H analogia mou fainetai la8os. Thanks
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Δεν είναι λίγο το μέλι για τόσο πολύ νερό
      Από: μαμα  19 / 2 / 2007
      Καλησπέρα!
      Τη συγκεκριμένη συνταγή δεν την έχω δοκιμάσει γιατί οι 
      ποσότητες είναι τεράστιες. Εγώ τον χαλβά τον κάνω:
      
      1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό = 1 πακέτο
      1/2 κούπα λάδι
      1 κούπα ξηρούς καρπούς ότι θέλω κάθε φορά (αμύγδαλο, καρύδι, 
      κουκουνάρι...)
      κανέλα
      
      Για το σιρόπι:
      4 κούπες νερό
      1 κούπα μέλι
      1 κούπα ζάχαρη
      
      Οι αναλογίες αυτές γεμίζουν την στρογκυλή φόρμα του κέικ.
      Κατά τα άλλα όπως λέει παραπάνω, μόνο που αφού πήξει ο χαλβάς, 
      τον αφήνω στην κατσαρόλα σκεπασμένο 15-20 λεπτα, να τραβήξει 
      καλά, πριν τον βάλω σην φόρμα. Και προσοχή όταν ρίχνεις το 
      σιρόπι μην καείς γιατί κοχλάζει σαν λάβα! Κατέβασέ την 
      κατσαρόλα από το μάτι, και ρίχνε το σιρόπι σιγά σιγά με τη 
      κουτάλα.
      
      Καλή επιτυχία, και καλή σαρακοστή!
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.