www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ροξάκια


Υλικά

  • Για την ζύμη:
    • 3 αυγά χτυπημένα
    • 25 γρ. μαγιά
    • 1 κούπα λάδι
    • Αλεύρι όσο πάρει
    • 1/2 μπουκάλι γάλα χλιαρό
    • 3 κουταλάκια κακάο
    • 1 κουταλάκι κανέλα
    • 1 κουταλάκι γαρίφαλα κοπανισμένα
    • 2 χούφτες καρύδια κοπανισμένα
  • Για το σιρόπι:
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 3 1/2 κούπες νερό
    • 1/2 λεμόνι με την φλούδα του



Ετοιμασία

  1. Ζύμη: Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τα αυγά (χτυπημένα), το λάδι και αλεύρι (όσο πάρει) ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακιά.
  2. Κόβουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια.
  3. Ανοίγουμε λίγο το ένα κομμάτι της ζύμης, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (κανέλα, γαρίφαλα, κακάο, καρύδια) και δουλεύουμε την ζύμη μας που παίρνει το γνωστό καφετί χρώμα.
  4. Κόβουμε την καφέ ζύμη πάλι σε τρία κομμάτια και την πλάθουμε σαν λουκάνικο μισό μέτρο περίπου το κάθε κομμάτι.
  5. Ζυμώνουμε τα δύο κομμάτια της υπόλοιπης ζύμης και την κόβουμε σε τρία κομμάτια.
  6. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε μια μακριά λωρίδα ώστε να μπορούμε να κλείσουμε μέσα την καφέ ζύμη.
  7. Με το μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος κομμάτια της διπλής ζύμης κάθε τρία δάχτυλα και τα πατάμε με το χέρι μας ώστε να γίνουν λεπτά και πλατιά.
  8. Βάζουμε τα ροξάκια μας σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
  9. Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, τον χυμό και την φλούδα του λεμονιού μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
  10. Βουτάμε τα ζεστά ροξάκια (λίγα-λίγα) μέσα στο σιρόπι, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στο τέλος τα περιχύνουμε με όσο σιρόπι περισσέψει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.