www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παραδοσιακός πολίτικος χαλβάς


Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. γάλα
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι βανιλίνη ή καλύτερα πραγματική βανίλια



Ετοιμασία

  1. Καβουρδίζουμε το βούτυρο με τα αμύγδαλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύομε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) ανακατεύουμε, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βράζουμε για 2-3 λεπτά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
  5. Η πετσέτα θα κρατήσει την θερμοκρασία για να τραβήξει ο χαλβάς, αλλά θα τραβήξει και τους υδρατμούς.
  6. Φορμάρουμε για λίγη ώρα, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγα από τα αμύγδαλα.
ΕISHGHTHS η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.