Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΕΥΚΟΛΟΣ
Από: ΑΡΓΥΡΩ 15 / 1 / 2005
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙ Ο κος ΧΡΗΣΤΟΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΕΦ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΕΥΚΟΛΟΣ
Από: Κάλλη 16 / 1 / 2005
Είναι πραγματικά πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή. Την φτιάχνω
συχνότατα, μόνο που έχω το εξής πρόβλημα: ...πάσχει από εμφάνιση!
Το βούτυρο καθώς κρυώνει ασπρίζει και ο χαλβαδάκος παίρνει ένα
μουντό σταχτί χρώμα! Έχει να προτείνει κανείς καμιά λύση ή
επικάλυψη; Εγώ τον κόβω σε μπουκίτσες και καμιά φορά πασπαλίζω με
τριμμένο καρύδι...αναρρωτιόμουν αν η φαντασία σας διαθέτει κάτι άλλο!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΕΥΚΟΛΟΣ
Από: `Αννα 17 / 1 / 2005
Κάλλη, δοκίμασες ποτέ να τον κάνεις με κόρν φλάουρ αντί του
νισεστέ? Καθότι, πόσο να φέρεις απο Ελλάδα? Και πόσους να
αγκαρέψεις να σου στείλουν?
Όσο για το πρόβλημα της εμφάνισης, αν τον έβαζες στο φούρνο και
του έκανες την κρούστα? Ισως φαινόταν καλύτερος...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΕΥΚΟΛΟΣ
Από: Κάλλη 18 / 1 / 2005
Τη στιγμή που έχω καταφέρει να μου φέρουν πεντάλιτρο ελαιόλαδο, ο
νισεστές είναι απλό πταίσμα από πλευράς αγγαρείας ;-) Ε δύο
κουτιά νισεστέ τα φέρνω άνετα, άλλωστε έχω πάψει από πολύ καιρό
να κουβαλάω άλλα τρόφιμα και ποτά, για μένα τουλάχιστον.
Νομίζω ότι το γκριζωπό χρώμα οφείλεται στο βούτυρο που κρυώνει.
Την κρούστα την αποφεύγω γιατί χρειάζεται πολλή ζάχαρη, που
επιβαρύνει πολύ ως γεύση, θερμίδα και δυσκολία/χρόνος...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Από: ΣΤΑΜΑΤΗΣ 16 / 2 / 2005
ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ
ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΥΡΙΖΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ?
ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΠΩΣ Η ΖΑΧΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ?
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΩ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Από: εύα 16 / 2 / 2005
φαντάζομαι ( χωρίς να παίρνω και όρκο) πως θα γίνεται και με
βούτυρο αγελάδας. Ομολογώ πως ούτε το δικό μου το μάτι μπάνισε
ποτέ βούτυρο κατσικίσιο. Η ποσότητα της ζάχαρης είναι
κανονική.Καλή επιτυχία!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Από: Κάλλη 16 / 2 / 2005
Εγώ εδώ στο εξωτερικό χρησιμοποιώ το λούρπακ, Σταμάτη. Η ποσότητα
της ζάχαρης κι εγώ πιστεύω ότι είναι καλή, άλλωστε πρόκειται για
πολύ γλυκό γλυκό!!-τώρα αν λιγώθηκες, μείωσέ τη λίγο, δε θα
επηρεάσει την υφή.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Από: ΣΤΑΜΑΤΗΣ 22 / 4 / 2005
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Α)ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΙΣΕΣΤΕ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ
Β)ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΩ ΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ-ΛΑΔΙΟΥ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΣΥΡΩ
Γ)ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ-ΛΑΔΙ ΡΙΧΝΩ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ
Δ)ΟΤΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΩΝΕΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΕΡΟΥ-ΝΙΣΕΣΤΕ-ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΔΙ-ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ
Ε) ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΓΥΡΝΩ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΑ
ΑΜΥΓΔΑΛΑ -ΚΑΝΕΛΑ-ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 5-10 ΛΕΠΤΑ
ΣΕ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: διάφανος χαλβάς
Από: Κάλλη 24 / 4 / 2005
Άκουσα ότι ο χαλβάς θα γίνει πιο διάφανος αν βράσουμε πρώτα το
βούτυρο, ώστε να ξεχωρίσει η πρωτεΐνη του και να χρησιμοποιήσουμε
το υγρό μόνο μέρος.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: το έφτιαξα χθές και το αποτέλεσμα...
Από: Lydia 24 / 1 / 2007
καταπληκτικό! Με βούτυρο lurpak γιατί αυτό είχα στο ψυγείο.
φυσικά στόλισα με καρύδια, νομίζω παραπάνω απ`ότι έπρεπε:(
το συστήνω ανεπιφύλακτα, Κάλλη ευχαριστώ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Peri niseste
Από: Spyros 26 / 2 / 2007
Mipws 3erei kaneis me poio onoma mporei na anazitisei kaneis to
niseste sto e3wteriko? Eyxaristw ek twn proterwn
Spyros
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Peri niseste
Από: Elli 27 / 2 / 2007
Spyro εγώ που μένω στις ΗΠΑ το ζητάω σαν powdered corn starch ή
αλλιώς maize powdered starch.Είναι το ίδιο ακριβώς.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ο χαλβας θελει <τουμπα>
Από: αρης 29 / 12 / 2007
αγαπητοι φιλες και φιλοι.
αν και δεν εχω φτιαξει ποτε χαλβα, ξερω πολυ καλα οτι για να
πετυχει η εμφανηση,κρουστα και φυσικα η νοστιμια του παραγματικου
χαλβα φαρσαλων,εκτος την συνταγη που ειναι η
εξης:ζαχαρη,νισηστε,αμυγδαλα,
και καλης ποιοτητας γιδηνο βουτηρο χρειαζεται να γινει σε ειδηκο
καζανι κοινος(μπακιρι)δηλαδη ενα χαλκινο καζανιπου δυστηχως για
αυτους που προσπαθουνε να κανουν σπιτι τους χαλβα δεν ειναι
δυνατον φυσικα να εχουν τετοιο καζανι.Παρολαυτα ερχομαστε τωρα
στο δυσκολοτερο μερος.Οταν ο χαλβας πλεον ειναι ετοιμος ειναι
απαραιτητο
να κανετε την λεγομενη τουμπα του χαλβα μεσα στο καζανι, να ερθει
δηλαδη το κατω μερος απο πανω για να σχηματηστει η περιφημη κρουστα
παντως δε σας συνηστω να δοκιμασετε κατι τετοιο γιατι
σιγουρα θα καητε στα χερια και στο προσωπο.
αυτα. Αρης ο Φαρσαλινος
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|