www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χαλβάς με λάδι


Υλικά

  • 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό ή 2 ποτήρια νερού
  • 1 ποτήρι λάδι (λιγότερο ναι, περισσότερο όχι)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 χούφτα ξασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 1/2 χούφτα σταφίδα ξανθή
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο



Ετοιμασία

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με το νερό, την ζάχαρη και τα μπαχάρια.
  2. Σε σιγανή φωτιά καβουρδίζουμε πρώτα τα αμύγδαλα στο λάδι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  3. Μόλις το σιμιγδάλι σκουρύνει αρκετά (το χρώμα του μελιού ή και λίγο περισσότερο), ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στην κατσαρόλα το δεμένο σιρόπι, έτσι ζεστό όπως είναι.
  4. Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μας και προσθέτουμε τις σταφίδες.
  5. Βράζουμε για 2-3 λεπτά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
  6. Η πετσέτα θα κρατήσει την θερμοκρασία για να τραβήξει ο χαλβάς, αλλά θα τραβήξει και τους υδρατμούς.
  7. Στη συνέχεια βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα για 1/2 ωρίτσα περίπου. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα όπου έχουμε τοποθετήσει ή χαρτί κουζίνας ή από αυτά τα χάρτινα πετσετάκια γιατί ο χαλβάς θα βγάλει λάδι.
  8. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα.
ΕISHGHTHS η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.