www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ σοκολάτας μαλακό


Υλικά

  • 1 πακέτο βιτάμ
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1/2 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα επάνω σε σιγανή φωτιά να γίνουν μια κρέμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους ρίχνομε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα το μίγμα.
  3. Από το μίγμα αυτό γεμίζουμε μία κούπα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε τ'ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε σ' αυτά απαλά -απαλά το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει και το μπέικιν (προαιρετικά προσθέτουμε μία κούπα καρύδια) και στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά πάντα.
  5. Τέλος το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι (28-30 cm) και το ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 30'
  6. Ενώ είναι ακόμα ζεστό το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με το μίγμα της κούπας που είχαμε βάλει στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία είναι το κάτι άλλο

Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα Φ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (16)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.