www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Apple Crumble


Υλικά

  • 6 μήλα
  • Xυμός μισού λεμονιού
  • Λίγο νερό (1 ποτηράκι ούζου)
  • Ζάχαρη (περίπου δύο κουταλάκια ανά μήλο) ή μέλι
  • 1 κουταλάκι κανελλογαρύφαλλο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Για το crumble:
    • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
    • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • Προαιρετικά: σταφίδες, καρύδια



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες ή κυβάκια.
  2. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με το λεμόνι, τη ζάχαρη, το νερό και το κανελλογαρύφαλλο μέχρι να μαλακώσουν ελάχιστα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το crumble μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα.
  4. Βάζουμε τα μήλα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι, πασπαλίζουμε τα ψίχουλα του crumble και ψήνουμε για 20-30', μέχρι να ροδοκοκκινήσει το crumble.
  5. Σερβίρουμε (με το κουτάλι) και πασπαλίζουμε με άχνη ή κανέλα και με συνοδεία παγωτού.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (23)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.